Tässä se nyt on. Koko postimerkkihistoriamme tärkein eläin kuvattuna 30 markan merkkiin vuodelta 1956 jolloin tuli kuluneeksi sata vuotta ensimmäisten suomalaisten postimerkkinen julkaisemisesta. Uhmakkaasti heilui sapeli tassussa jo tuolloin vaikka Venäjän vallan alla kansamme elikin. Kahden ensimmäisen merkin arvo mitattiin kopeekoissa ja ne olivat nimellisarvoltaan 5 ja 10 kopeekkaa. Hammastus myös puuttui, mutta postitorvet olivat tosi komeat. 

 Vuonna 1860 merkki sai hampaat ja vuosi 1866 toi tullessaan merkkeihimme myös penni- ja markka-arvot rinnan Venäjän valuutan kanssa. Vuonna 1901 Jellonamme sai kylmää kyytiä kun kaksipäinen kotka ilmestyi merkkeihimme synkeänä kirjepostin kulkua vahtimaan.

 Leijona seuraa ja kertoo kansakuntamme historiaa tarkasti ja tuo ylväs eläin palasi takaisin hammastetulle paperille reilut pari kuukautta ennen virallista itsenäisyyspäiväämme. Eliel Saarinen oli nostanut liehuvaharjaisen eläimen takatassuilleen ja sapeli oli kohonnut entistä korkeammalle. Arvoa merkillä oli viisi penniä, mutta painomäärä oli aikamoinen, eli vähän yli 60 miljoonaa kappaletta.

 www.posti.fi/postimuseo/media/2007/postimerkki150vuotta.html

 Lyhyen tarinani ainekset olen koonnut yllämainitusta osoitteesta ja linkin kautta pääsee myös postimerkkien selailuohjelmaan jonka avulla löytyvät tiedot lähes kaikista Suomessa käytössä olleista ja olevista merkeistä. Niitä on muuten noin 1800 erilaista.

   

1360664.jpg