"Oomi kertaa käämi, pimeenä koko lääni."  Siinä kansanomainen ja vapaamuotoinen tulkinta 16.3.1789 syntyneet saksalaisen sähköpioneerin Georg Simon Ohmin kuuluisasta laista. Eräässä kirjassa, muistaakseni Pekka Töpöhännässä, sähkön olemusta pähkäiltiin hieman helpommin: "Kun napsauttaa niin se syttyy, kun napsauttaa toisen kerran niin se sammuu." Kitaratkin soivat muuten sähköllä: http://www.youtube.com/watch?v=7Vq613WX_pc

Sähköä ja ties mitä kauheuksia kokeissaan keskitysleirillä käytti 16.3.1911 syntynyt mies nimeltä Josef Mengele ja juuri tällä samaisella päivällä vuonna 1935 lyötiin alkutahdit Natsien hirmutöille Hitlerin päättäessä Saksan armeijan uudesta noususta.

Monenlaista ikävää asiaa löytyi tälle päivämäärälle kirjattuna, mutta ettei nyt aivan murhe saisi sijaa, niin lopuksi kerron että Jerry Lewiksellä on tänään synttärit. Ikää on kertynyt kunnioitettavat 84 vuotta. Mahtoikohan Jerry olla 30-kymppisenä paikalla kun Amerikan-suomalaiset juhlivat ensimmäistä kertaa 16.3.1956 Pyhän Urhon päivää?