Laulun poikittainen hepokatti jää varmasti koon puolesta toiseksi tämän kohtaamani komean koppiaisen kanssa. Ilman sarvia mittaa löytyy reilusti yli kolmen sentin ja juoksuvauhti suhteutettuna kokoon oli tosi hurja ja siksi kait sitä kiitäjäiseksi kutsutaankin. Tämän suvun kuorellisia taitaa pelkästään Suomesta löytyä parisataa lajia, eli en ala arpomaan kiitäjäiselle tarkempaa nimeä.

 Itsekin sovitin sunnuntai-iltana pitkästä aikaa lenkkikenkiä jalkaan ja suunniteltu ripeävauhtinen kävelylenkki katkesi heti alkumetreille, kun piti puhutella tämä ötökkä. Kamera oli tietenkin autossa ja auto sadan metrin päässä, mutta eipä hätiä. Kiitäjäinen kouraan ja takaisin. Jokseenkin outo tuoksu kyllä jäi kämmenpohjiin ja sormiin, mutta puremaan tämä kaveri ei lyhyen kuljetuksen aikana kuitenkaan ryhtynyt.

 Vauhdikkaan kuvaussession jälkeen sattui vielä erikoinen episodi, kun paikalle osunut muurahainen nappasi vauhdissa kiinni tämän jättiläisen takajalkaan. En tiedä oliko murkulla mielessä painimatsi vai mikä, mutta kiitäjäinen ei tainnut edes huomata pientä haastajansa, vaan raahautui sen perässä ainakin parin metrin matkan pitkin soratien pintaa. Jospa se halusi vain kokea vauhdin hurmaa.

1673283.jpg