Niin se vain vuosi vierii eteenpäin että suhina kuuluu, eikä siitä ole enää jäljellä kuin vaivaiset 350 vuorokautta. Tänään on nimpparit Soljalla ja Doriksella. Ahti, eikun Jii Karjalainen jatkaa tästä perjantai-illan viihdyttämistä. Itse palaan "ääneen"  vielä myöhemmin päivän tietoineni:  http://www.youtube.com/watch?v=92wAk81k9jM

Näin keskellä tammikuuta on syntynyt monta maailmanlaajuisesti tunnettua henkilöä. Vahvana suomalaisnimenä on mukana nobelisti Artturi Iivari Virtanen. Ei todellakaan mikään tavallinen Virtanen, vaan AIV-liuoksen kehittäjä ja keksijä. Hän syntyi vuonna 1895 ja palkinto myönnettiin vuonna 1945.

Nobelisti on myös Martin Luther King ( s. 15.1.1929 ) ja hänet palkittiin rauhantyöstä jonka valitettavasti keskeytti julma murha. Salaliiton epäillään olleen Kingin surman takana. Toivottavasti sitä ei sentään Pentagonissa suunniteltu. Väkeä siihen kyllä olisi riittänyt sillä tämän 15.1.1943 perustetun firman palveluksessa on peräti 26000 henkeä.

Naapurimaamme pahin ilmailuonnettomuus tapahtui 15.1.1977 kun Kälvestassa lentokoneen maahan syöksyssä kuoli 22 ihmistä. Päivälleen tasan vuosi sitten puolestaan tapahtui Hudson joen ihmeeksikin kutsuttu lento-onnettomuus jossa Chesley Sullenberger laskeutui hyiseen jokeen sammunein moottorein, mutta niin taidokkaasti että kaikki koneessa olleet 155 henkeä pelastuivat.

Lopuksi kerron vielä että Suomen ensimmäiset kalliomaalaukset löysi Kirkkonummelta 15.1.1911 mies nimeltä Jean Sibelius. Ja sen kunniaksi soimaan tasan  kymmenen vuotta sitten Radio Suomen järjestämän Suomen parhaan popmusiikkikappalekisan voittaja biisi:  http://www.youtube.com/watch?v=VVmxlL2qH-c