Niin sitä vain on selvitty tammikuussa Heikin päivän iltaan ja vanha kansa tiesi että tänään taittuu talvelta selkä ja karhu pesässään vaihtaa kylkeä. 19.1.1943 syntynyt laulaja Janis Joplin ei selvinnyt elämästään hengissä ja hänen muistokseen kuuntelemme tämän musiikillisen helmen: http://www.youtube.com/watch?v=Z031l0E_5n4

Siitä oliko Janiksen ääni kaunis voi olla toki muutakin mieltä. Vaan Ansa ja Tauno ne olivat aikoinaan komea pari. Välirauhan aikana sai ensi-iltansa ( 19.1.1941 ) tämän parin tähdittämä elokuva Kulkurin valssi. Leffa oli ensimmäinen kotomainen jonka katsojaluvut kohosivat yli miljoonan. Metsien huminan lisäksi noissa sävelissä soi myös markkojen kilinä.

Huminoista koneiden hurinoihin. 19.1.1736 syntyi mies nimeltä James Watt joka kehitteli mm. höyrykonetta hyötykäyttöön. Kuinkahan tuolla voimalla saisi formulan kulkemaan tänään 30 vuotta täyttävä hallitseva F1-maailmanmestari Jenson Button?

Tiedättekö mikä on maamme ensimmäinen sisämaahan perustettu kaupunki? No Hämeenlinna tietenkin. Perustamisvuosi on niinkin varhainen kuin 1639.

Ja lopuksi kuuntelemme Närhen ( s. 19.1.1978 ) laulua Kuutamolla: