Tänään on vainojen uhrien muistopäivä: http://www.youtube.com/watch?v=NS8hNFar1ls  Maailmassamme on tapahtunut ja valitettavasti tapahtuu edelleenkin asioita joita emme voi ymmärtää.

27.1 on omalla tavallaan erittäin merkittävä päivä niin Suomen- kuin Maailmanhistoriallisestikin ajatellen. 1756 syntyi yksi klassisen musiikin suurista nimistä, nimittäin Mozart. 1850, eli tasan 160 vuotta sitten näki päivänvalon tuleva Titanicin kapteeni, Smith nimeltään. Päätös ajaa suurlaivalla lujaa jäävuorista piittaamatta liian pohjoista reittiä oli valitettavan huono.

Thomas Alfa Edison patentoi hehkulampun tällä päivämäärällä 1880. Miestä olisi varmaan harmittanut jos olisi aavistanut että lamput tullaan joskus energiarosvoina kieltämään.

1839 syntyi Venäjänvallan aikainen Suomen tuleva kenraalikuvernööri Bobrikov. Mies harjoitti maassamme tiukkaa kuria ja tämä linja johti äärimmäiseen tekoon häntä vastaan Eugenin toimesta. Lieneekö sattumaa, että myös kansalaissodan syttymishetki ajoittuu tähän Bobrikovin syntymäpäivään vuonna 1918.

Mauno Koivisto aloitteli myös tällä päivämäärällä presidentin hommiaan vuonna 1982 ja samana päivänä tv-juontaja Jaana Pelkonen täytti viisi vuotta.