Tasavaltamme ensimmäinen presidentti Kaarlo Juho Ståhlberg syntyi Suomussalmella 28 tammikuuta 1865. Yksi  vaikeiden sota-aikojemme presidenteistä, eli Marsalkka Mannerheim puolestaan kuoli tänä päivänä vuonna 1951.

Jos on kylmää tälläkin hetkellä ulkosalla sekä pakkasen että viiman puolesta, niin kaukana kuitenkin ollaan maamme virallisesta kylmyysennätyksestä. Kittilän Pokassa mitattiin 28.1.1999 huikeat lukemat eli -51,5 astetta.

Vaan Ameriikassa se vasta kaikki on suurta ja komiaa. Montanan osavaltiossa oli 28 tammikuuta vuonna 1887 satanut lumihiutaleita jotka olivat kokoluokaltaan samaa kaliberia kuin suuri paistinpannu, leveyttä kuulemma hulppeat 38 senttiä ja korkeuttakin parikymmentä.

Muun muassa Peppi Pitkätossun ja Vaahteramäen Eemelin luoja ruotsalainen Astrid Lindgren kuoli tällä päivämäärällä vuonna 2002. Tasan kymmenen vuotta aiemmin poistui keskuudestamme Arkkiatri Arvo Ylppö, joka oli kuollessaan peräti 104 vuoden kunnioitettavassa iässä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Arvo_Ylpp%C3%B6

Ja lopuksi katselemme ja kuuntelemme hetken talvea, koska se kerran on paikalla tässä ja nyt: ;feature=related