Ajan lyhyttä historiaa taas tarjolla valikoidusti, ei kuitenkaan madonreikiä, eikä mustia aukkoja. Stephen Hawking täyttää muuten tänään 68 vuotta. Häntä päivälleen viisi vuotta nuorempi on David Bowie. Siispä tähän väliin kuuntelemme tietenkin Starmanin. http://www.youtube.com/watch?v=muMcWMKPEWQ

Mahtaakohan osin seipään avulla politiikkaamme ponnistanut Antti Kalliomäki pitää tästä kappaleesta? No, ainakin hän on päivälleen saman ikäinen kuin tämä Pop-muusikko. Gracelandissakin on tänään muistojuhlat, mutta ei niistä sen enempää.

Leo Linkovesi juhlisti 1972 tätä päiväänsä kiitämällä luistimilla puoli kilsaa aikaan 38,0. Tuo tulos oli uusi maailmanennätys aikoinaan. Sapporon olympia-areena tuona vuonna ei kuitenkaan antanut Leksalle kuin pistesijan vaivan palkaksi.

Ajasta ikuisuuteen aikoinaan poistuivat tammikuun kahdeksantena mm. Marco Polo ( v.1324 ) ja Galileo Galilei ( v. 1642 )  Tietävätköhän Hilppa ja Titta Jupiterin neljän kuun nimet? Eivät välttämälttä, mutta ainakin he tietävät tämän päivän nimpparisankareiden nimet.