Onneksi Suomen ja Usan välistä jääkiekko-ottelua ei pelata Saimaan jäällä, sillä tänään Nestorin-päivän kunniaksi vietetään teemapäivää Saimaan norpan pesimärauhan puolesta: http://www.youtube.com/watch?v=xX2x4C8x8uM

Pidetäänpä linja vielä musiikin parissa. Tämän miehen syntymästä tulee tänään kuluneeksi 78 vuotta: http://www.youtube.com/watch?v=k7K4jH7NqUw

Ja matka jatkuu. Linda Lampenius ja Heli Rantanen täyttävät molemmat tänään 40vee. Linda muistetaan viulistina jonka soittoasento oli niin komeassa  ja ryhdikkäässä kyykkyasennossa, että siitä saa katsoa mallia moni painonnostajakin. Rantanen taas näytti Atlantan keihäskisassa muille maailman parhaille heittäjätytöille närhen ne.

Engelsmannit saivat ihailla ensimmäistä punnan seteliään tällä päivämäärällä vuonna 1797. Suomalaiset ihka uutta postimerkkiä vuonna 1856 ja ruotsalaiset jääkiekon kultamitaleita 2006.

Olympiahistoriaa jääkiekossa tuntuu syntyvän myös tänään Vancouverin kaukalossa. Punakonekaan koskaan ole tuollaista kyytiä Leijonille antanut. Hohhoijaa. Onneksi urheilu on vain leikkiä.