Tasan 120 vuotta sitten maamme ensimmäinen jäänmurtaja rantautui Hankoon. Sen nimi oli tietenkin Murtaja.

Aprillipäivänä 1967 maassamme tehtiin hyvä ja kaunis valinta, kun kielo valittiin Suomen kansalliskukaksi. Kohtahan se taas kukkii, varsinkin kun kevät vihdoinkin  lähti etenemään oikein ryminällä.

Huhtikuun ekkuna vuonna 1971 aloittivat työnsä Tampereella, Porissa ja Oulussa maamme ensimmäiset Lappu-Liisat, eli Parkki-Pirkot. Tasan yhdeksän vuotta myöhemmin puolestaan lopetti Suomen viimeinen Sentraali-Santra kun Pellon käsivalintainen puhelinkeskus automatisoitiin maamme viimeisenä.

Ja tästä alaspäin kaikki tieto on kuukauden myöhässä. Toisaalta aprillipäivän henkeen sopinee vääräkin tieto: 

Maailman ensimmäinen kansallispuisto perustettiin Yhdysvaltoihin tällä päivämäärällä niinkin varhain kuin vuonna 1872. Suomessa Pyhä-Luoston puisto on perustettu vain viisi vuotta sitten.

Maamme pitkäaikaisin presidentti Urho Kekkonen aloitti pitkän uransa tasavaltamme peräsimessä 1.4.1956. Ruohosen Teppo täytti tuona päivänä kahdeksan vuotta.

Lopuksi kuuntelemme kuitenkin Chopinin minuuttivalssin, sillä Fredrikin syntymästä tulee tänään kuluneeksi tasan 200 vuotta: http://www.youtube.com/watch?v=CeGa4pzh3Uk&NR=1