Yleensä Kuuselan uutiskynnystä ei ylitetä maailman tapahtumilla, mutta kyllä tänään Heikkis-Matti porhalsi suksineen ellei ihan tupaan saakka, niin ainakin porstuaan ja juuri kun olin työmaani kahvikämpässä valitellut kotomaamme huippu-urheilijoiden vähyyttä.

Hiihdon ensimmäinen maallemme MM-kultaa voittanut mies oli myös Matti, sukunimeltään Raivio. Kotoisin mies oli Pihlajavedeltä ja hänen huippuhiihtonsa tapahtuivat vuonna 1926 Salpausselällä jossa järjestettiin itse asiassa tuolloin ensimmäiset maailmanmestaruuskisat suksilla suihkien.

Peruskuntonsa mies oli hankkinut nuorena metsätöissä ja noihin isoihin kisoihin hän valmistautui kuljettaen hiihtäen postia  Pihlajaveden asemalta kotokylälleen kolme kertaa viikossa. Matkaa kertyi edestakaisin noin 50 kilometriä. Tuossa postimerkissä ei kuitenkaan hiihdä Matti. Täytynee tutkia että kuka.

---------------------------------------------------------------------------------------

Asia selvisi pikaiseen ja merkin hiihtäjä sopiikin loistavasti tähän aiheeseen, sillä hän on ensimmäinen suomalainen Holmenkollenin hiihtojen voittaja ( 1933 / 18km ) ja kun nimeksi paljastui Kalle Heikkinen, niin aina vain parempi. Merkki on julkaistu vuonna 1945.