Sisäkuvausta tarjoaa haaste tällä kertaa, aiheena jokin oma suosikki esine, tai asia. Minä olen aina ollut kovasti pennien perään, en ehkä niinkään rahan. Keräsin niitä jo kouluiässä toista ämpärillistä, mutta ne päätyivät myöhemmin oman kylän pankkiin ja sitä kautta omiin tärkeisiin nuoruuden pikku investointeihin.

Keski-iässä keräily innostuksen iskiessä uudestaan tuohon pikku rahaan ajattelin hankkia kaikki vuosimallit maassamme lyödyistä pennin kolikoista. Kolikon historia ajoittuu ensin vuosille 1864-1924, ( rahaa ei tosin ole lyöty joka vuosi )  ja myöhemmin vuosille 1963-1979.  Innostus täydellisen sarjan kasaamiseen tosin lopahti, kun sain selville, että esim. vuoden 1864 pennistä saa maksaa yli 2000 Euroa.

Otetaan tähän vielä historic osio. Jos venäjänvallan aikaiset Tsaarit kiinnostavat, siis Aleksanterit ja Nikolait, mutta et muista missä järjestyksessä he maatamme hallitsivat, niin siihen löytyy apu banaanista. Otat vain molemmista päistä yhden kirjaimen pois ( A - N - A - A - N ) niin siinä ne ovat oikeassa järjestyksessä. :-)