Uusimpien säästölipaskokoelmaani päätyneiden possukoiden nimillä ei ole mitään tekemistä Presidentin vaalien toisen kierroksen kanssa.

 Hieman Wikipediasta hankittua tietoa säästöpossun historiasta:

Etymologia
Säästöpossun nimi ja muoto ovat syntyneet Keski-Englannissa. Sikäläisessä murteessa sana pygg tarkoittaa savilajia, josta valmistetaan kodin käyttöastioita. Lausuttuna sana pygg kuulostaa samalta kuin porsasta tarkoittava sana pig. Ihmiset usein keräsivät rahaa saviruukkuihin.

Savesta muotoillut säästöpossut ovat ulkonäöltään lapsiin vetoavia hellyttäviä hahmoja, ja ne on helppo valmistaa savesta. Myöhemmin säästöpossu alkoi tarkoittaa enemmän porsaanmuotoista rahankeräysastiaa kuin savesta tehtyä porsasta, markkinoille alkoi tulla lasisia, kipsisiä ja muovisia säästöpossuja.

Säästöpossulle syötetyn rahan voidaan myös katsoa kuvaavan rehua, jota viljelijä syöttää sioilleen: rehu maksaa viljelijälle rahaa, mutta hän saa rahat moninkertaisena takaisin, kun porsas teurastetaan ja lihat myydään.

Useimmat säästöpossut ovat riittävän pieniä käsin kuljetettavaksi. Markkinoilla on myös suuria säästöpossuja, jopa lähes metrin korkuisia, joiden ulkomuoto muistuttaa tunnettuja sarjakuvahahmoja kuten Putte Possua.