Eilinen kylmä sää ei metsälenkille houkutellut, mutta autolla ajaenkin voi ihailla talvista luontoa. Jälkiä hangille oli piirtynyt paljon, niin eläinten kuin ihmistenkin. Tietyö on jäänyt vaiheeseen ja Caterpillarikaan ei taitaisi ilman apuja lähteä käyntiin. Kunnan kämpälle menevä latu oli yhtä hiljainen, kuin se laulun kylätie. Sydäntalvella luonto nukkuu.  Motokuski oli surauttanut aikansa kuluksi suuresta kuusentyvestä palan pois. Lustoinen luonnon tikkataulu. Ikää liki sata vuotta.

Tänään on Johanin päivä, vaalipäivä ja itselle onnistuneen polvioperaation vuosipäivä. Päivä tasan viiden vuoden takaa jäi  siitä hyvin mieleen koska leikkuusalin henkilökunta kinasteli siitä että kenen vuoro on tarjota kahvitunnilla Runebergin tortut koko porukalle. Minua ei kysytty, eikä otettu edes mukaan. Myöhemmin päivällä kyllä huolto pelasi moitteitta. :-)

Tänään on Presidentinvaalien ratkaisupäivä. Median rummutus ja galluppien kertomat ennusteet loppuvat vihdoinkin. Edessä ovat ajat jolloin Suomeen tarvittaisiin selkeä ja kiistaton johtohahmo. Toivottavasti valituksi tuleva mies pystyy saamansa suuret saappaat täyttämään.

Ja lopuksi oma ennusteeni. Sauli 56,8 % Pekka 43,2 %  Koko maan äänestysprosentti 65,7 ja Kalajoen  62,2. Tarkentakoon kuka haluaa. :-)