Opasteet siis talteen odottamaan ja numerolappu kuivumaan. Numerolappua kantaen parasta vauhtia piti Mårten. 15,53 oli miehen kellottaman aika, vain kaksi sekuntia perässään maaliin ehti Kirsi Sisusta. Lujaa juostiin siis myös naisten sarjassa, jossa kakkosena Piipu hyvällä ajalla 17 min. tasan.

Oma aika myös ihan ookoo, eli parempi kuin harjoituslenkeillä: 18,58. Samaa vuosikertaa oleva Kullervo omalta kylältä, meni vain aikas paljon minua lujempaa, 16,35.

KJ:n Isä ja tytär juoksupari oli myös meno päällä. Saaran aika 16,40 ja Terhon 16,20. Alavieskan juoksuvoimaa edusti Mika ajalla 17,40 ja Jarikin pääsi melkein tavoitteesaansa, eli alle 20 minuutin ( 20,29 ) Päiville ykkössija N.40v. sarjassa ajalla 21,48 

Punttiporukastamme 4,13 kilometrin reitin kiersivät Eki, Sami, Mikko ja ensi vuonna paluun kisalavalle tekevä Katja. Kaiken kaikkiaan juoksussa mukana 17 osallistujaa. Enemmän odotin porukkaa juoksemaan, koska kylältä kyllä hölkkääjiä ja kuntoilijoita löytyy, mutta onko se sitten niin, että ei uskalleta lähteä viivalle, kun laitetaan numero rintaan, kello käyntiin ja nimi lehteen?  Ei näissä hommissa tarvitse olla kuin vähän kilpailuhenkinen ja hieman yllytyshullu. :-)