Aamupala Historian kodan tulilla pikku metsälenkillä maustettuna, siitä suoraan Ylijärven valkokauloja moikkaamaan ja sitten iski ajatus käydä tutustumassa Kärkisen taakse keväällä merkattuun uuteen luontopolkuun. Metsäteitähän tuo reitti myötäili ja kuivaa männikkökangasta pääosin oli käveltäväksi tarjolla. Muinaishautoja oli myös järven takana ja reitin alkuosalta löytyi kruunukivi ja Isopahkalan Tuomaksen eli Katooman pikku metsämökin rauniot. Sen minkä vuoksi Tuomas oli tuon lempinimen saanut voitte käydä paikan päällä itse lukemassa. 

 Järven eteläpuolella ei aiemmin ole tullutkaan käydyksi, ei edes sen ns "huvilapuolipäässä" jossa oli noita komeita vesikukkia paljon silmäniloksi. Törmäpääskyjä oli myös muutamia veden pintaa viistämässä ja yksi kävi suorittamassa komean ohilennon lähes nenääni siivenkärjellä hipoen. Tarkisti varmaan oudon hiipparin henkilöllisyyden samalla.

 Yleisellä uimarannalla ei muita itseni ja tiaisten lisäksi näkynyt, eli ihan rauhassa sain termarikahvin jämät pullosta tyhjennellä samalla kun emot kantoivat solkenaan rannan vanhan lepän koloon vihreitä toukkia poikasilleen ja puhtaus se näkyi olevan puoliruokaa tiitistenkin perheessä.

690197.jpg