Ja eikun lippu salkoon ensimmäisen kerran tälle vuodelle J.LR:n kunniaksi, kuin myös runoelemaan ja makea torttukahvikin on nyt paikallaan. Kansallisrunoilijamme syntymästä on nyt kulunut 206 vuotta. Runebergin päivän vuodelta 2007 muistan puolestani minä itse lopun ikääni, sillä silloin pääsin lääkärin ja puukon avulla eroon sitkeästä polveani rieponeesta bakteerista.

Monessa mukana ollut kulttuuriboheemi Jörn Donner täyttää tänään 77 vuotta. Mies on palkittu sekä Oscarilla, että Finlandia-palkinnolla. Melkoisia meriittejä. Palkintoja tuli myös 5.2.1956 Cortinan Olympiamäestä. Antti Hyväriselle kultaa, joka oli mäkihistoriamme ensimmäinen ja Aulis Kallakorpi säesti hyvin hopealla.

 Tasan 102 vuotta sitten oli aihetta huraa-huutoihin Rääkkylän Kivisalmessa. Ruoppaustöiden yhteydessä löytyi malmilohkare joka johti myöhemmin Outokummun suuren kuparimalmion löytymiseen. Sieltä saatiin varmaankin paljon värkkiä tuleviin pennin kolikoihin joita itsekin tenavana keräsin rahan kiilto silmissä.

Ruotsin MM-ralli taitaa olla parhaillaan menossa. ( Ensi viikonloppuna ajavat. ) Mukana myös tänään 42-vuotta täyttävä Marcus Grönholm. Olisipa hänellä kartturina tasan pari vuotta nuorempi saksatar Astrid Gumbernuss. Naisten kuulantyönnön olympiavoittaja nimittäin. Niin riski tyttö että työntäisi helposti Subarun syvältäkin penkasta takaisin tielle.

Ihmisillä on tapana hukata kaikenlaisia tavaroita. Jenkkien ilmavoimat hukkasivat 5.2.1958 myös erään pikku jutun, ydinpommin nähkääs. Siellä se on jossain Georgian osavaltion rannikolla kalojen ihmeteltävänä vieläkin.

Tasan 110 vuotta sitten Suomessa ihmeteltiin ensimmäisten radioaaltojen onnistunutta lähetystä venäläisen fyysikko Popovin johdolla. Pink Floydista tutun ja siitä eronneen Roger Watersin tarina radioaalloista on hieman mystisempi. Billy-poika vastaanottaa siinä aaltoja vastaan ihan omalla päällään. Mikäs sen hauskempaa ja helpompaa. http://www.youtube.com/watch?v=ACfiRwJeFsE