Aamulla kohti Sivakkaa kävellessäni pysähdyin hetkeksi kuvaamaan delta-siivet omistavaa perhosta. Valosta oli vähän pulaa ja kun kuvausjälki oli ilman salamaa aika suttuista, niin annoin periksi ja käytin tavoistani poiketen sitä apuna. Perhonen mikä lieneekään tallentui yllättävän hyvin näytille.

 Alavieskan puolella metsämökillä tuohustin pienet tulet ja mukana kulkenut kahvi lämmitti mukavasti pikku tauon aikana. Ennen mökille tuloa ehdin hätistää hakkuuaukion laidasta lentoon noin kymmenpäisen teeriparven ja lähes samassa rytäkässä ottivat jalat alleen sekä hirvilehmä, että sen pieni vasa. 

 Mökiltä matka jatkui suuren suon laitaa myötäillen kohti Härönjärveä tarkistamaan joutsenpoikueen kuntoa. Siellähän se meloi koko pesue ja Emo Lintunen uitti koko köörin siistissä rivissä vastapäisen rannan kaislikkon suojiin paparatsin ahnaalta kameralta.

 Seuraava kahvitauko oli Nuuskamuikkusen pienellä vihreällä kodalla tällä kertaa ilman tulia ja siitä matka jatkui peltoaukioiden poikki kohti Kuuselaa muuten hyvin, mitä nyt revein housuni piikkilangassa oikein kunnolla ja ylivalotin komeasti kolme matalalta ylitseni lentänyttä kurkea. Muuten ihan hyvä kesälomapäivä Kuuselassa ainakin tähän saakka. 

1881182.jpg