Tänään kirjoittelisin talvi-iltain tarinoita jos osaisin. 14.1.1818 syntyi mies joka elämänsä aikana  osasi sanaa kuljettaa kauniisti ja sujuvasti. Hän oli tietenkin Sakari "Satusetä" Topelius. Mahtaisikohan tarinoista kaunein olla se koivu ja tähti?

Zacharias eli varsin vanhaksi, eli noin 80-vuotiaaksi. Aina ei taiteellinen lahjakkuus ja sen kautta menestyminen takaa ihmiselle auvoisia aikoja ja turvattua pitkää elämää. Tästä surulliset esimerkit ovat Badding ( k. 14.1.1987 ) ja Irwin. ( k. 14.1.1991 )  Viikatemies korjasi molemmat taivaalliseen laulukuoroon alle viiskymppisinä.

Kuuluisa näyttelijä Humphrey Bogart tuli tiensä päähän tällä päivämäärällä 1957. Kekkonen oli meillä tuolloin jo pressana ja tämä taitava politikko sai ensimmäistä kertaa "äänensä" kuuluviin Suomen kuvalehdessä jatkosodan aikaan 14.1.1942  nimimerkillä Pekka Peitsi.

Urhon neuvottelutaitoja ison itänaapurimme kanssa olisi tarvittu myös paljon aiemmin. 14.1.1901 alkaen maassamme kulki posti vain kaksipäisen kotkan kuvan turvin ja kopeekka-arvoisina. Sortokausi oli maassamme alkamassa. Eräs kuuluisa venäläinen Suomen "sortaja" juhlisi myös tänään synttäreitään jos eläisi. Hän on vuonna 1948 syntynyt Valeri Kharlamov.