Lainan-päivän iltaa ja hyvää sellaista. Keskimäärin jokainen suomalainen lainaa kirjastosta vuosittain 19 kirjaa ja tämä kertaa reilut viisi miljoonaa antaa tulokseksi varsin huimat lukemat, mutta ennenkuin tutkimme tämän päivämäärän sattumuksia tarkemmin aasinsilloitamme tien Maaritin kauniiseen lauluun: "Lainaa vain." http://www.youtube.com/watch?v=Sc3k2sI8XME

Elämäkin on vain lainaa sanoisin. 8.2.1977 kruunattiin Suomen kauneimmaksi naiseksi Armi Aavikko. Hänet elämänsä ei myöhemmin ollut pelkkää satua prinsseineen, vaikka Dannyn kanssa laulaen ja levyttäen ylsi timanttilevyyn asti.

Liian lujaa kulki myös 8.2.1931 syntyneellä James Deanilla. Viikatemies korjasi hänet rajan toiselle puolelle vain 24-vuotiaana 50-luvun puolivälissä.

Ja vielä lauleluun liittyen totean että Idols-Pete on vain päivää nuorempi kuin Anna Abreu. Kakskymppiä täyteen tänään Parkkonen pojalle.

Tieteiskirjailija Jules Verne syntyi tällä päivämäärällä vuonna 1828. Yksi hänen mielenkiintoisimmista teoksistaan on matkustus maan keskipisteeseen, jonne romaanissa mentiin Islannin maaperän ja tulivuoren kautta. Tuolta satujen saarelta oli kotoisin myös Halldor Laxness. Tasan 12 vuotta sitten liki sadan vuoden iässä kuollut kirjallisuuden nobelisti vuodelta 1955.

Kuunneltaisiinko lopuksi Björkkiä. http://www.youtube.com/watch?v=R1N2-ZgD7H0&feature=related Se on kyllä aikas taiteellista, mutta en tähän nyt kehtaa Kissiäkään loppuun linkittää, vaikka Suukko-poikien ensimmäinen levy julkaistiinkin tasan 36 vuotta ( 1974 ) sitten.