Kun käyn tuolla Pirttijärven maisemissa ja niistä reissuista sitten kirjoittelen, niin joku saattaa ihmetellä sitä että kun lähden järvelle niin kuitenkin kerron käyneeni suolla. Oikeastaan Pirttijärvi on noita kaikkia. Umpeen kasvanut järvi, joka on samalla muuttunut soiseksi nevaksi ja sen keskellä on myös tuo pieni noin 20x20 metriä suuruudeltaan oleva lampi.

 Kävin tänään ensimmäistä kertaa sulan maan aikana tuon lammen rannalla tarkastamassa joutsenten pesintäpuuhat, mutta hiljaista oli veden rajassa. Kaksikin pesänpohjaa löytyi, viimevuotinen ja uudempi joka oli aika myllätyn näköinen ja pisti miettimään olisiko joku rosvonnut lintujen munat parempiin suihin. Muutama valkoinen sulka oli myös merkkinä komeiden lintujen läsnäolosta.

 Klaus vanhempineen oli siirtynyt järven toiselle rannalle ja todennäköisesti Klasu oli komennettu rantavitikon kätköihin enkä kaveriani enää edes yrittänyt etsiskellä. Tuossa kuvan lammessa pitäisi olla oma ahvenkanta, ainakin joskus on ollut ja ovat kuulemma olleet pieniä ja todella tummia turjakkeita. Eipä sattunut onkea matkaan, että olisi voinut testata. Seitsemän metrinen haapariuku sen sijaan oli kainalossa turvana kaikkein kosteimpia paikkoja ylittäessäni. 

1607510.jpg