Tänään viettää 59-syntymäpäiväänsä Phil Collins. Genesiksestä tuttu laulaja-rumpali, kuin myös hienosta soolourastaan. Rummutus ei kuulemma enää onnistu, mutta mies sentään on hengissä, toisin kuin täsmälleen samana päivänä syntynyt Hurriganes Cisse. Muusikot, jos ketkä tuntevat mitalin molemmat puolet: http://www.youtube.com/watch?v=tcfhgfB1GGs

Askeettinen elämä sen sijaan voi suoda ihmiselle elonpäiviä hyvinkin pitkälti. Tästä esimerkkinä Isä Akaki joka poistui ajasta ikuisuuteen 30.1.1984 hieman yli 110 vuoden ikäisenä. Muistan aikoinani lukeneeni lehtijutun jossa samainen mies olisi uutisen mukaan kutsuttu kouluun ala-asteelle samana vuonna kun hän täytti 107-vuotta.

Shakin entinen maailmanmestari Boris Spasski täyttää tänään 73-vuotta. Hänellä taisi olla aikoinaan kovia vääntöjä tämän pelin paremmuudesta jenkki Bobby Fischeriä vastaan ja olivathan siinä myös pelissä idän ja lännen ideologiat  ja ihanteet.

Ruotsin pidetty pääministeri syntyi tasan kymmenen vuotta aiemmin kuin tuo silloisen Neuvostoliiton Shakki-ylpeys, eli 30.1.1927. Järjetön surmatyö päätti hänen elämänsä v. 1986.

Historian kirjoista löytyy monia ikäviä ja surullisia asioita tällä päivämäärällä tapahtuneeksi ja ehkäpä sellaiseksi voisi lukea myös Beatles-yhtyeen viimeisen julkisen esiintymisen Apple-Records toimiston katolla. http://www.youtube.com/watch?v=YBPFvp750sc