Työn puolesta on poliisille eduksi pitää fyysisestä kunnostaan hyvää huolta.

Tuttavapiirissäni on useita painonnostoa harrastavia / harrastaneita poliiseja ihan konstaapeli Reinikaista myöten. Kuvassa nostaa Kari veteraanien SM-lavalla viime vuonna ja itse asiassa, kun punttisalilla itse aloin kulkemaan, niin poliisihan siellä oli minua vastassa ja lajin tekniikkaan opastamassa. Siitä jälleen kerran kiitokset Harrille Kalajoelle.

Mutta sitten on vielä mainittava kokkolalainen jo eläkkeellä oleva poliisi, lempinimeltään "Rauta-Tauno." Tauno oli 60-luvulla poliisiasemalla yöpäivystys hukia tekemässä, kun paikallinen partio toi monissa miehin suuren, noin 120 kiloisen äijän körilään selliin selviämään ja rauhoittumaan, mies kun oli pitänyt isoa älämölyä pitkin yötä kahta puolta Sunttia.

Ja sama meuhkaaminen jatkui myös putkassa hirvittävän huudon saattelemana. Tauno ei ollut kaltereiden kalistelijasta moksiskaan, vaan haki asemalla olevat painonnostovälineet sellin eteen ja alkoi kasvot mieheen päin nostelemaan puntteja ihan tosissaan.

Sitä mukaa kun Rauta-Tane lappasi tankoon rautaa lisää, mökä sellissä hiljeni ja kun viimeisessä nostossa oli kuormaa 140 kiloa, niin sellissä oli hiirenhiljaista.

Tämä tarina on tosi ja kertomus siitä, että poliisin voimankäyttö oikeassa paikassa ja harkiten, voi olla ja onkin hyvä asia. :-)