Pidätkö Sateen äänestä? Jos pidät, kuuntele tämä hiljaa:

Jokos sait kuunneltua Nigerialaissyntyisen Sade Adun kauniin laulun "Bye your side."  Hän täyttää tänään 51 vuotta. Afrikan vuorigorilloiden puolesta kirjaimellisesti taistellut Dian Fossey täyttäisi tänään 78 vuotta, mutta vuonna 1985 salamurhaajan luoti surmasi tämän eläinten oikeuksien puolustajan. Kovin julma ja epäoikeuden mukainen kohtalo hänellä.

Kova oli kohtalo myös aikoinaan laivalla nimeltä Titanic. Uudempi elokuvaversio tästä synkästä ja ahdistavasta aiheesta sai ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 16.1.1998. Leffa on ainoa ulkomainen elokuva joka on kerännyt maassamme yli miljoona katsojaa.

16.1.1937 maamme neljänneksi presidentiksi valittiin Kyösti Kallio täältä Pohjanmaalta. Vaikeat ja kovat ajat olivat myös hänellä edessä idän taivaan mennessä 30-luvun lopulla synkkään pilveen.

Sään puolesta tämän päivän ei pitäisi yleensä synkkä olla sillä tilastollisesti tammikuun 16 päivä on vuoden kylmin. Tänään Kuuselassa ei kyllä ole kuin pari raatia pakkasta, mutta tässähän tarkoitetaankin niitä pitkän aikavälin keskiarvoja.