Kaliforniassa ripeksi lunta vähän reippaammin viime vuosisadan alkupuolella ja vuosi oli 1911. Syvin mitattu lumen syvyys oli nimittäin yksitoista metriä ja vajaat puoli metriä siihen vielä päälle. Määrä on liki kuusinkertainen Suomen vastaavaan ennätykseen joka taisi jäädä vähän alle kahden metrin aikoinaan.

 Ei olisi kaksitoista senttiä pitkästä sinitiaisesta näkynyt vilaustakaan sellaisissa nietoksissa. Pienoinenhan tuo Vapun tienoilla  pesintänsä aloittava tintti on mutta hakkaa sentään mitassa reilulla engelska tuumalla Suomen pienimmän linnun eli hippiäisen.

 Sinä päivänä kun gepardi henkäisee kolmetoista kynttilää synttärikakkunsa päältä sammuksiin alkavat tämän maailman nopeimman maanisäkkään juhlat olla vähissä. Yhdet synttärit sentään on todennäköisesti vielä tulollaan. Tällä pitkähäntäisellä savannien metsästäjällä on eräs ominaisuus tai puute mitä ei millään toisella kissaeläimellä ole. Se ei nimittäin voi vetää lainkaan kynsiään piiloon.

 Pelikaani puolestaan ei vettä pelkää ja sen tiedetään pystyvän kaappaamaan lennosta nokkapussiinsa peräti neljätoista litraa kerrallaan suoraan veden päällä lentäessään. Kyllä pitää olla linnulla niskalihakset kunnossa että tuollainen suoritus onnistuu.

 Kuinkahan monta viisitoista senttiä pitkää täysikasvuista kuonomerihevosta mahtaisi mahtua uimaan tuon poimun uumenissa. Merihevonen on nimestään huolimatta kala, eikä mikään hepo heponen ja sellaisen erikoisuuden tiedän tästä varsin merkillisen näköisestä merielävästä kertoa että uros sekä kantaa että synnyttää poikaset.