Huomenna olisi karkauspäivä jos olisi. Vuoden 2000 alusta päivä siirrettiin tälle helmikuun viimeiselle päivälle, joka osuu kohdallemme joka neljäs vuosi. Ennen vuotta 2000 päivää vietettiin 24. helmikuuta ja tämän juontaa juurensa ihan Julius Caesarin aikoihin saakka.

29.2.1724 Ruotsi-Suomen hallitus antoi viljelijöille erikoisen kehoituksen. Pyysivät nimittäin ihan oikeasti lisäämään tupakan viljelyä ja vielä kertoivat sen olevan yleiseksi ja yksityiseksi hyödyksi. Todellinen syy lienee ollut bisnes pohjainen ja kessun ulkomaisen tuonnin vähentäminen.

Chilessä on luonto näyttänyt voimiaan tuhoisasti pari päivää sitten. Tasan 50 vuotta sitten Marokon Agadirissä kissat aavistivat tulevan tuhon ja lähtivät käpälämäkeen ennen kuin tapahtui kamalia. Kissat ovat tänäkin päivänä hyvässä asemassa tuossa maanjäristyksen jäljiltä uudelleen rakennetussa kaupungissa ja toimivat ikäänkuin ennakkovaroittajina jos järistys joskus iskee paikalle uudestaan.

Suomalaisnaisten paha kilpakumppani monilta olympia- ja MM-laduilta on syntynyt 29.2.1952. Hänen nimensä on Raisa Smetanina. Raisan sukujuuret ovat Syrjäänipohjaiset joten myös Suomensukuisuutta löytyy.

Olympia-hopeaa Calgaryn kisoista -88 pokannut jääkiekkoilija Kari Eloranta on myös 29.2 syntyneitä ja vuosi oli myös olympiavuosi eli 1956. Ja loppuun reipasta lätkämusaa Popedan tahtiin: