Juhliikohan Ville Valo tänään sukunimensä nimpparia? Valon päivänä vietetään myös psoriasis-teemapäivää ja kuten tiedämme se ei tartu. Markku Aron tarttuvaa iskelmä-taidetta emme myöskään ryntää Juutuubista etsimään, vaikka Puputin poika tänään 60 täyttääkin. Päivän tiedon avausmusiikiksi valitsin häntä tasan kolme vuotta vanhemman artistin laulelua joka on Rollari-biisi "Ruby tuesday" vaikka tänään keskiviikko onkin. Olkaa hyvä Melanie Safka: http://www.youtube.com/watch?v=tognmHSh_Qg

3 helmikuuta on syntynyt paljon tulevia huippu-urheilijoita. Hiihtäjät Marjatta Kajosmaa ja Pauli Siitonen vielä ihan samana päivänä vuonna 1938. Vuotta myöhemmin puolestaan syntyi tuleva seiväshypyn ME-mies Pentti Nikula.

Todellinen rypäs löytyy myös vuodelta 1965. Marjo Matikainen, norjalainen hiihdon olympiavoittaja Terje Langli ja jääkiekkoilija Esa Keskinen viettävät tänään 45-vuotis päiviään. Jalkapalloilija Matti Paatelainen on puolestaan heitä pari vuotta nuorempi. Nigerialaissyntyinen pikajuoksija Mary Onyali kuuluu myös tämän päivän synttärikerholaisiin ja ikää tulee mittariin tummalla kiiturilla 42 vuotta.

Vaikeiden sotavuosiemme aikana presidenttinä toiminut Risto Ryti syntyi tällä päivämäärällä v. 1889 ja yhdeksän vuotta tämän jälkeen  ( 1898 ) mies nimeltä Alvar Aalto. Todella hyvin kotimaisen puun hyödyntämisen ja jatkojalostuksen merkityksen oivaltanut Kaija Aarikka taas on vuosikertaa 1929.

Kylmä elämän laki on että joskus täältä on myös lähdettävä. Buddy Holly ja monta muuta legendaarista tuon ajan muusikkoa kohtasi matkansa pään lento-onnettomuudessa 3.2.1959. Heidän muistonsa kunniaksi laulaa lopuksi Don McLean: http://www.youtube.com/watch?v=S6uEjifqTaI