Reino Helismaa siirtyi ajasta ikuisuuteen tasan 45 vuotta sitten. Siispä soimaan Kulkuri ja Joutsen: http://www.youtube.com/watch?v=SjWK9HV8tIo

Mahtoikohan Suomeen ja pohjoiseen lentää keväisin joutsenia vuonna 1921. Tuona vuonna tällä päivämäärällä perustettiin aikoinaan Petsamon lääni. Alueeseen kuului vain tuo yksi pitäjä ja sen olemassa olo kesti vain noin vuoden jonka jälkeen se liitettiin Oulun lääniin.

Lemmenjoen kansallispuiston perustamisen ( 21.1.1956 ) aikoihin joutsen saattoi jo yleisemmin linnustoomme kuulua. Tuo puisto onkin varsin mittava ja kooltaan se on tänä päivänä peräti 2850 km2. Kelpaisi siellä Ahmankin tallustaa ellei moottorikelkkaa olisi keksitty.

Monte Carlossa ajettiin rallia ensimmäistä kertaa jo 99 vuotta sitten. Tämä päivä oli ikimuistoinen myös Timo Mäkiselle vuonna 1965 sillä hän ajoi Minillään tuon rallin voittoon ja Hirvonenhan siellä on tälläkin hetkellä ykköspaikalla.

Ammattinyrkkeilijä Amin Asikainen täyttää tänään 34 vuotta. Vieläköhän mies jaksaa yrittää maailman huipulle, vai estääkö aikeet biologinen ja armoton aikakello. Senpä aika näyttää.