Tänään vietetään kansainvälistä äidinkielen päivää. Tavallaan asiaan liittyen Äitini olikin varsin puhelias kuin myös sanavalmis. Joskus saattoi puhua isostikin, jos ei asiat lähteneet muuten kotonamme etenemään. Asiaan palatakseni kyllähän oma ja sama kieli on hyvin voimakas kansallisen identiteetin luoja ja tärkeä sellainen.

Maarianhamina perustettiin 21.2.1861 ja siellähän se mammasspråk on svenska. Kaupunki on saanut nimensä Tsaari Aleksanteri toisen puolison Marian mukaan.

21.2.1914 syntyi mies nimeltä Ilmari Juutilainen. Ilmarin taitoja tarvittiin sodan aikana moneen otteeseen ilmataisteluissa idästä tulevia koneita vastaan. Lännen suunnalta maahamme saapui puolestaan ensimmäinen suihkumoottoreilla varustettu matkustajalentokone tasan 50 vuotta sitten. Lentsikan merkki oli Caravelle IA.

Mutta ajattelepa jos eläisit 122 vuotiaaksi, kuten Jeanne Calment ( s.21.2.1875). Mitä kaikkea ehtisit nähdä ja kokea vielä yli sata vuotiaanakin. Jeannen tarinaa Wikipediasta enemmän: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment

Ikuisen nuoruuden salaisuutta pohditaan myös tässä laulussa: http://www.youtube.com/watch?v=aScxqR29Ur0&feature=related