11.1.1928 syntynyt ja edesmennyt elokuvaohjaaja ja näyttelijä Åke Lindman edusti Suomea myös Helsingin olympialaisissa vuonna 1952. Mahtoikohan olla jalkapallokentällä yhtä tomerana kuin Lehdon roolissa siinä vanhemmassa tuntemattomassa.

Kaikki vaarallinen, tutkimaton ja ennenkokematon kiehtoo kummasti ihmismieltä. Tammikuun 11. 1935 Jenkkinainen Amelia Earhart lenteli ensimmäisenä yksikseen Havaijilta Kaliforniaan. Laulelikohan välillä sitä "ilmojen halki käy lentäjän tie" laulua. 

Ensimmäisenä suomalaisena Etelänavalla pistäytyi päivälleen 49 vuotta sitten Majuri Antero Havula. Tämä jatkosotamme veteraani oli kuitenkin ihan rauhanomaisissa merkeissä liikkeellä johtaen  samalla Amerikkalaista tiedemiesretkikuntaa arktisen hyisissä oloissa. 

Juoksija Hannes Kolehmaisen kuolemasta tulee tänään kuluneeksi 44 vuotta. Tänään valittiin  30 suomalaista "Hall of Fameen" eli legendaaristen suururheilijoiden joukkoon.  Hymyilevän Hanneksen nimi oli myös tuolla listalla.

Myös eläviä urheilijoita palkittiin tänään. Ensteks paras oli lähes aina iloinen Aino-Kaisa. Erään lajin parhaaksi vuonna 2009 oli valittu kolmisen vuotta sitten kahden vuoden doping-pannasta vapautunut henkikö. Johan oli temppu.

Ja ennen kuin tuo edellisen kappaleen postaus alkaa minua kovin sylettämään, unohdamme sen, niin kuin suomalaiset urheilupomotkin yleensä näissä tilanteissa tekevät ja kuuntelemme Kari Tapion esittämänä kappaleen "myrskyn jälkeen. Karillahan on tänään nimipäivä, kuin myös Karrilla. http://www.youtube.com/watch?v=1F2D0PqjLlo&feature=related