Tsaarivallan aikaan rahat Suomessa lyötiin komeasti hopeasta, kuten myös tuo ylimmän kuvan 25 penninen joka on nähnyt päivänvalon vuonna 1906, kuten myös isäni.

Siksi minulla tuo kolikko onkin ja olisin saanut hopiamarkankin samalta vuodelta eräältä tutulta oman kylän ihmiseltä, mutta nollakuus ei valmistettu arvometallista kuin tätä pientä ns. hilikkua maamme tarpeisiin. Suurikokoisia viispennisiä tuolta vuodelta taitaa kyllä löytyä.

Muutama viikko sitten löysin kirppikseltä tosi vanhan lompakon ja yllätys oli melkoinen, kun sisällä oli vanhaa setelirahaa yli viidenkympin arvosta ja vielä penni niiden lisäksi. Olivat kyllä todella huonossa kunnossa ja käytännössä siten lähes arvottomia.

25 markkaa kaivoin tuosta massista ja ladoin päälle muutaman kolikon joiden arvo on myös kaksikymmentäviisi jotakin yksikköä. Espanjan, Ruotsin ja Norjan rahat tuossa ainakin ovat, mutta alakuvassa alimmaisena olevat kaksi voivat olla vähän vaikeampia tunnistaa. Wilho-sisko voi tietää, mutta häneltä ei nyt kysytä. ;-)