Raikaakohan Saanan ja Kilpisjärven maisemissa tänään Dirlandaa. Ainakin käsivarren lapissa viihtyvä eräopas Kai Hyttinen täyttää tänään 63 vuotta. Nimmaripäiväänsä puoleestaan viettää mm. Eppujen Aku Syrjä, kuin myös Aukusti ja August.

Here is London, can Big Apple hear me? 7.1.1927 soitettiin Lontoon ja New Yorkin välinen ensimmäinen lankapuhelu. Ei ole ollut mikään pikku homma vetää piuha Atlantin poikki tuona aikana. Toivottavasti soittajien välinen asia oli tärkeä.

Englannin kanaalin alle on vaihteeksi tänään sipannut juna. Tuo samainen meriväylä ylitettiin kuumailmapallolla jo niinkin varhain kuin tammikuun seitsemäntenä 1785. Lisää ilmailun varhaishistoriaa linkistä: http://kotisivu.dnainternet.net/ktuuna/kuumailmapallo_historia.htm

Lennetäänpä seuraavaksi Pisan kaltevalle tornille tarkistamaan Hikipedian tieto siitä että onko totta että torni suljettiin yleisöltä tasan 20 vuotta sitten sen kallistuttua 45 astetta. Totta toinen puoli turinassa, arvelen mä ja samalla huomautan että kaikki kirjoitettu tieto internetissä ei välttämättä todellakaan ole totta.

Mutta se on saletti että Venäjällä on tänään Joulu. Mitähän mahtaa iso Vasili saada lahjaksi, vai toikohan ne paketit hänelle jo viikko sitten PakkasUkko. Ihmettelet ehkä kenestä kerron.  7.1.1942 näki päivänvalon 70-luvun maailman parhaista parhain ja riskein painonnostaja Vasili Aleksejev. Milläkö eväillä nousi maailman huipulle? Ne jutut eivät muuten sitten kuulu näille sivuille.