Siitä minne puidenpilkkoja on kadonnut kirjoittelen myöhemmin. Nyt ei ehdi kun kukaan ei ole tuota puusavottaa vienyt päätökseen poissa ollessani. Toisaalta se on ihan hyvä asia.

 ---------------

 Nyt on urakka valmis ja ei ole muuten hartiat jumissa, kun kirveen kanssa kävi hetken heilumassa. Aamupäivällä toiminta keskeytyi syystä että iski into päälle lähteä puolipäiväretkelle Siipojoen luontopolulle. Noissa maisemissa olen kulkenut paljonkin, mutta varsinainen merkitty, noin 20 km reitti on jäänyt kiertämättä.

 Kauaa siinä ei nokka tuhissut, kun keitin takin taskuun mahtuvan pikku termarillisen täyteen kahvia. Toiseen taskuun tuli iso appelsiini sekä sämpylä ja kaiken varalta glukoosia pötkön verran vararavinnoksi. Vaatetta laitoin myös päälle lähes täyden talvivarustuksen verran, sillä kymmenen aikoihin aamulla oli lämpöä vain kuutisen astetta ja siihen navakka tuuli vielä piristykseksi.

 Luontopolku alkaa virallisesti Tapion Tuvan kohdalta kasitien varresta, mutta itse kuvasin siinä vain polun kartan ja ajoin autolla Siiponjoki varteen ja Pleunaan josta aloitin oman polun kiertämiseni ja tietenkin vasten merkattua kulkureittiä. Idea ei ollut hyvä sillä, kun opasteet ja merkkaukset olivat tehty toiselta päin seurattaviksi, huomasin muutaman kerran olevani tilanteessa, jossa tiesin kyllä polkujen tai hiekkateiden risteyksiin tulleeni sieltä mistä pitikin, mutta jatkoa ei tietenkään ollut merkattu mitenkään kun kiersin reittiä väärinpäin. Onnekseni samana päivänä oli ollut liikkeellä yksi toinenkin polun kiertäjä ja hänen kengänjäljistään jouduin muutaman kerran tarkistamaan oikean polun haaran silloin kun ne hiekassa sattuivat näkymään.

 Hyvin kuitenkin löytyivät niin Särkijärven kota kuin komeilla Kourinkallioilla ollut laavukin. Jokirannan jylhän kanjonin pohjalla oli myös lähde ja maistuihan raikas vesi tosi hyvälle, kun siinä vaiheessa oli ollut jo lähes nelisen tuntia liikkeellä. Vauhti ei ollut kova ja kameraa sai käytellä tiheään. Kuvia tuli aika paljon ja siirtelen ne tässä illan aikana oman pikkuiseen kansioonsa. Linkki tulee tähän loppuun jahka saan albumin valmiiksi, mutta nyt kutsuu sauna löylyineen.

 --------------

 No nysse kuvakertomus on valamis: www.kuvaboxi.fi/julkinen/2958c+kuuselan-kuvat-siiponjoen-luontopolku.html

  

1593747.jpg