Metsäjänis voi saada kerrallaan poikasia peräti kuusitoista kappaletta. On siinä emolla huolehtiminen jälkikasvusta ja miten lie riittää nisiä imetysaikana. Onneksi pärjäävät sentään ilman kenkiä, vaikka sänkipellolla juostessa luulisi vähän pistelevän.

 Ilveksen ravinnoksikin taitaa tuosta isosta jänispoikueesta muutama päätyä. Seitsemäntoista vuotisen elinkaarensa aikana tämä kaunis metsiemme tupsukorva pitää omalta osaltaan siitä huolen ettei pupujussikat vallan joka notkoa ja saarelmaa valloita.

 Hammasvalaista suurin kaskelotti kasvaa kunnioitettavaan kahdeksantoista metrin pituuteen. Kalmarit ovat tämän valaan suurta herkkua. Valaanpyytäjät ovat myös usein olleet henkensä kaupalla tätä petoa aikoinaan pyydystämässä  pienine veneineen ja osat ovat saattaneet kääntyä toisinkin päin. Valasta tuskin on haitannut vaikka miehet merellä ovat ennen kuulemma rautaa olleetkin.

 Jos palokärki yhdeksäntoista päivää kestävänä  hautomisaikanaan joutuisi asustamaan Suomen kaikissa luonnonpuistossa yhden päivän kerrallaan ehtisi se tasan tarkkaan vierailla niissä jokaisessa. Linnulla on muuten musta frakki ja punainen lakki.  ;-)

 Krokotiililajeista jäisi yksi ylikin jos niitä jaettaisiin yksi kutakin sorttia noille nimenomaisille luonnonsuojelualueille. Kaksikymmentä eri lajia maapallollamme tunnetaan ja hampaita niiltä löytyy suusta noin 40-60. Australian makean veden krokotiileille kesä on kivaa aikaa. Älkää kysykö minulta miksi, sillä Äliksen luonto-peli teille senkin kertoo.