..heiluivat illansuussa iloisesti pohjoistuulessa ja nauttivat selvästi virkistävästä kesäsateesta ja selvästi plussan puolella olevasta lämpötilasta, sillä olivathan iltapäivällä asteet ainakin kuusi astetta  lämpimän puolella. Kerroin uusille kuusen vuosikasvaimille, että ehkäpä huomenna hyvänä päivänä on vielä viileämpää ja teillä aina vain paremmat olot.

 Pihlajallakaan ei ollut hätäpäivää vaikka tuuli sitä riepotteli mielin määrin. Sitkeä puu taipui ja jousti tarpeen mukaan. Sen kukat sitä vastoin eivät oikein tienneet, että auetakko vai ei. Arvelin, että huomenna hyvänä päivänä voisi olla jo kukinnan aika, sillä eiköhän sää vähän lämpene ja aurinkokin saattaa pilkahtaa esille.

 Pieni sininen kukka sitä vastoin värjötteli räystään alla viluissaan sateen roiskeesta melkoisesti kastuneena. Kasvonsakin se oli painanut maata kohti kuin niitä suojatakseen. Sanoin kukalle, että huomenna hyvänä päivänä paistaa aurinko ja voit nostaa kasvosi sitä kohti ja lämmitellä taas kunnolla.

 Saapas nähdä mitä huominen hyvä päivä tuo tullessaan sään suhteen. Se on ainakin varmaa, että tarpeeksi monenlaista keliä kun ennustaa, niin joku arvailu osuu kohdalleen.

1634438.jpg