Peetulla oli tänään varhain aamulla Suomen aikaa varsin lennokasta ja hyvää toimintaa tuolla Vancouverin suunnalla. Tasan 80-vuotta sitten jenkit hokasivat lennättää lehmää ilmojen halki lentokoneen sisässä ja mukana oli vielä karjakko elikkoa tiukkomassa. Äpylin nimi oli Elm Farm Ollie.

Tasan tarkkaan samana päivänä Clyde Tombaugh löysi Pluton, tuon pienen Auringon kiertolaisen joka jokunen aika sitten alennettiin kääpiöplaneetaksi. Mahtaa Plutolaisia harmittaa tuo arvonheikennys.

Maamme kaksi vanhinta kansallispuistoa perustettiin 18.2.1938. Nimiltään ne olivat silloin ennen sotia Pallas-Ounastunturin ja Pyhätunturin kansallispuistot.

Suomen historiasta löytyy tälle päivämäärälle eräs erikoisuus vuodelta 1753. Tätä päivää ei tuolloin ollut lainkaan, eikä muitakaan helmikuun lopun päiviä. Ruotsi-Suomessa siirryttiin tuolloin gregoriaaniseen ajanlaskuun ja toteutus onnistui siten että helmikuu kesti vain 17 päivää.

Kotomaisista urheilusankareista poimin esille yhden maailman parhaista keihäänheittäjistämme kautta aikojen. Matti Järvisen syntymästä tulee tänään kuluneeksi sata ja yksi vuotta.

Kuunteleekohan Yoko Ono tänään tätä laulua, kun tämä Beatles Johnin leski täyttää ( s.18.2.1933 )  vuosia. http://www.youtube.com/watch?v=PaLfDnShEn0