Niin sitä vain on päästy Nuutin päivän iltaan ja eiköhän ne viimeisetkin joulukuuset ole pirteistä viskattu pihan perälle. Joulusta on tosiaankin jo parikymmentä päivää, kuin myös talvipäivänseisauksesta.

Siitä puolestaan kun Galileo Galilei löysi taivaalta Ganymeden, eli Jupiterin neljännen suuren kuun tulee tänään kuluneeksi tasan 400 vuotta. Siellä tuskin on käynyt kukaan, ei edes Legolas, vaikka haltiasukua onkin. Tätä täräkkää hahmoa Sormusten Herran Tarussa näytellyt Orlando Bloom tulee tänään 33 vuoden ikään.

Sähäkkä italiatar suksien päällä 90-luvulta, eli Stefania Belmondo ( s. 1969 ) on myös päivän synttärisankareita. Saman maan pyöräilijä Marco Pantani juhlisi myös ja vielä tasakymppejä, ( s. 1970 )  vaan kun kuolo korjasi miehen pois päiviltä jokunen vuosi sitten.

23-vuotis synttäreitä puolestaan viettää kanadalaisen Staalin kiekkoperheen yksi pojista, Marc nimeltään juuri tänään. Eli mieshän on täsmälleen samanikäinen kuin eräs suomalainen nuori painonnostaja. Viekö mies rautaa, vai rauta miestä: Katso itse: http://www.flickr.com/photos/tp-painonnosto/4043280045/in/set-72157622542039827/