Paikallinen isohko metallialan yritys paikkakunnallamme järjesti tänään avoimien ovien päivän joka  oli suunnattu lähinnä yrityksen työntekijöiden perheenjäsenille ja koska Sami Pekanpoika sukumme yli satavuotisia puumiesperinteitä kunnioittaen on tuolla pajalla hitsailemassa, niin minäkin otin tuon  kutsun vastaan.

 Tehdas itsessään oli aika nopeasti kierretty, mutta ei meitä niin vähällä päästetty, sillä paikallinen aktiivinen pihkaniska tutustutti meidät suunnistuksen alkeisiin merkatulla reitillä joka kulki Viitapakkojen kauniissa maisemissa. Pieni kaistale luontoa on säästetty teollisuuden ja matkailun väliin merenrantaan ja itse asiassa noilla pakoilla kävin ensimmäistä kertaa. Herrainpakka ja varsinkin Tuomipakat ovat kyllä tulleet sitäkin tutuimmiksi jo 70-luvulla paikallisten juhannusjuhlien yhteydessä, mutta se on ihan eri juttu.

 Seitsemän rastia oli reitillä leimattavana ja jokaisella Emit-pisteellä odotti myös kysymys joihin kannatti todellakin vastata sillä kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan alkuviikosta kahden hengen mehukatti-viikonloppu, vai olikohan se Vuokatti. No, kattikokatti. 

 Laavulla oleva rasti oli parhain sillä siellä oli tarjolla kuumat makkarat ja pillimehut palan painikkeeksi siihen lisäksi. Kyseisen paikan tehtävä oli raviaiheinen ja kysymys kuului milloin Muppe ravasi lujaa Solvallassa. Senhän nyt tietää jokainen että vuosi oli 2001.

 Jääkiekosta ja golfista oli kysymykset, piti arvata reitin varrella olevan näkötornin korkeutta ja matkaa Rahjasta Maakallaan. Suunnistuskarttamerkkien tuntemusta testattiin myös ja ehkäpä erikoisin tehtävä oli vastata heti radan ensimmäiseen kysymykseen: Mitä tarkoittaa sanonta että käellä menee vihine kurkkuun? Käki siellä reitin varrella olikin ihan oikeasti kukahtelemassa, mutta sen nielussa ei ollut vihneestä tietoakaan. 

1584429.jpg