.. osui silmiin tällainen maan kiertolainen ja mikä etten olisi sitä taivaalta löytänyt kun nokan päällä könöttivät ihan tuliterät silmälasit. Kyllä täytyy sanoa että näkymät ovat varsinkin iltapäivän hämärässä huomattavasti kirkastuneet.

 Vuoden lyhin päivä muuttuu hiljalleen illaksi, mutta keli on ollut tänään talviseisauksen aikaan kaikkea muuta kuin synkkä, kun aurinko jaksoi puoliltapäivin etelän suunnasta käydä meitä valollaan tervehtimässä. Tuo seisauksen ajankohta oli Ursan sivujen mukaan aamulla klo 8.08. Aatto aamuna kannattaa nousta myös varhain ei vielä Pukkia odottamaan, vaan katselemaan kun Kuu siirtyy Maan ja Marsin väliin ja punainen planeetta katoaa hetkeksi näkyvistä täältä katsottuna. Pilvipeite tietenkin tuon taivaallisen tapahtuman katselemisen voi pilata.

 Lintulautojen elämää ei ole ehtinyt pariin viikkoon seurata, mutta tänään tuli katseltua hetki tiaisten hyörinää. Kuusitiainen jäi bongaamatta, mutta töyhtis näyttäytyi ensi kertaa tälle talvelle. Taas heräsi toive saada joskus samaan kuvaan viisi tinttilajia yhdellä kertaa.

1150450.jpg