Helmikuun kuudentena 1917 pidettiin Trondheimissa Pohjoismaiden saamelaisten ensimmäinen yhteinen kokous. Tästä päivästä tuli myöhemmin saamelaisten kansallispäivä. Nils-Aslak Valkeapää on tuonut joiut tutuiksi monille lantalaisille, mutta minä päästän ääneen Angelin Tytöt:

Näistä nykypäivän politikoista ei aina oikein tiedä. Joskus tuntuu että puhuvat paljon, mutta eivät sano mitään. Tasan 90 vuotta sitten tehtiin kuitenkin hyvä päätös ja säädettiin laki joka määräsi että joka kunnassa pitää olla oma kätilö. Enää ei taida olla edes omaa lääkäriäkään joka pitäjässä.

Moni muistaa varmaankin todellisen epäonnen laivan nimeltä Antonio Gramsci. Tämä venäläinen paatti oksensi öljyä Porvoon edustalle 6.2.1987 jäiden sekaan. Edellinen haveri sattui Latvian edustalla noin kahdeksan vuotta aiemmin ja silloin luututtiin mustaa paskaa Ahvenanmaan kallioilta.

Vaan Tarjapa aloitti Presidenttinä tasan kymmenen vuotta sitten. Varsin hyvin on hommansa hoitanut ja esillä ollut tarvittaessa ryhdikkäästi. Myös Mara aloitti kuusi vuotta aiemmin ( 1994 ) tällä päivämäärällä hommansa maamme Pressana.

Väisälän Yrjöllä oli hyvä päivä, tai ehkäpä yö paremminkin tällä päivämäärällä vuonna 1938. Hän nimittäin löysi tuolloin neljä uutta asteroidia. Amerikkalaiset kävivät puolestaan kuussa 6.2.1971 Apollo 14 aluksenaan. Joku miehistön jäsenistä taisi pelata peräti golfia tuolloin kuun kamaralla.

Nythän tuo Kuun mollukka ei enää jenkkejä kiinnosta, vaan Marsiin hamuavat. Jotenkin tuo avaruuden valloitus ihmisvoimin tuntuu kyllä minusta aika turhalta puuhalta. Maailmankaikkeuden mittasuhteet huomioiden kuuretki on verrattavissa yksilötasolla suoritettuun matkaan jääkaapilta sohvalle ja takaisin ja miehitettyä lentoa Marsiin vertaisin postilaatikolla käymiseen samalla kategorialla mitaten.

Ja sitten jätetään tähdet rauhassa taivaalle tuikkimaan ja kuunnellaan rentoa poppia Rick Astleyn esittämänä. Hän täyttää tänään 44 vuotta.