1623632.jpg 

 Vanha polkupyörä oli tuossa takapihalla puolittain lintujen ruokinta-automaatin alla ja katselin ikkunasta kuinka tintti nappasi maapähkinän ja kiilasi sen tuon pyörän kettingin lenkin sisään ja alkoi sitten sitä siihen nokallaan murustamaan ja syömään.

 Onhan tuo lintujen talviruokinta kieltämättä venähtänyt aika pitkälle, mutta oli minulla jouluvalotkin takapihan pienessä kuusessa palamassa Vappuun saakka. Lupaa en ole vielä tämän idean loppuun  viemiseen saanut, mutta tarkoitus on ihan omatoimisesti hankkia tuohon tarakkaraudalla olevaan koriin kauniita kesäkukkia. Toiseen ohjaussarveen laittelen talipallokehikon, eli kyllä siitä aikas komea tulee jahka kaikki elementit ovat paikoillaan. Pyörä on sitä paitsi ajokuntoinen ja nuo varusteet päällä kun ajaa hurautan kyläkaupasta jäätelöä ostamaan, niin saattaapa olla että kamppailen tänä vuonna tosissani vuoden kylähullun tittelistä täällä Kuuselan kulmilla. ;-)

 ---------------------

 Illan mittaan ravintola jalkrattaaseen on käynyt tutustumassa muutama tiainen ja pihapiirissä viihtyvät käpytikat. Tikan  istuessa pyörän päällä tuli mieleen, että kun tulee talvipakkasten aika, niin tuon satulan voisi päällystää perinteisellä lintujen talviruoalla, eli sianläskillä. Nahkapuoli alaspäin lepperiin vain kiinni ja eikun porukka nokkimaan.

 Takapihalla poikkesin hetki sitten vähän saunasta jäähdyttelemässä. Kauaa siellä ei kyllä voinut olla, sillä sääskiarmeija oli varsin halukas suorittamaan kuppausta omalla tyylillään. Ehdin sentään nähdä lehtokurpan omaa reviirilentoaan suorittamassa ja kuulla laulurastaan säkeitä lähimetsiköstä. Rastas oli taas parin vuoden tauon jälkeen ottanut myös kuovin huudon takaisin ohjelmistoonsa, se muuten kuulostaa aika metkalta korkealta puusta laulettuna umpimetsästä kajahtaen.