Raijan-päivän ilta repäistään "päivän tiedon" osalta käyntiin Feeliks Esaias Pakarisen laululla, "Tää Rokki on poikaa."  Niin mm. Severi Suhosena, kuin myös Pekka Puupäänä tunnettu kansan viihdyttäjä Esa Pakarinen syntyi tasan 99-vuotta sitten. http://www.youtube.com/watch?v=Wt7GjyTCM8s

Ennen vanhaan rahvas koetettiin pitää tyytyväisenä tarjoamalla ihmisille leipää ja sirkushuveja. 9.2.1985 aloitettiin sokeripalojen syötätys lähes koko Suomen aikuisväestölle. Samalla saimme suojan poliota vastaan.

Mahtoikohan kova lentsikkamies ja silloinen Pressamme Mauno saada myös terästettyä Sirkkua? Taisipa saada, mutta se minun piti tässä kohtaa kertoa, että mies nimeltä William G. Morgan kehitti lentopallon tasan 115 vuotta sitten.

Helmikuun yhdeksäntenä 1959 Veikko Pekanisä  Vennamo perusti puolueen nimeltä Suomen Pientalonpoikain puolue, joka myöhemmin muuttui Suomen Maaseuden Puolueeksi.

Sitten asiaa jonka oravakin tiesi aikoinaan todeksi. SYP ja KOP yhdistyivät 9.2.1995 Merita-pankiksi joka puolestaan sai kuusi vuotta myöhemmin nimekseen Nordea. Ja taas vaihtuivat tekstit ja logot Säästöpossujen kyljissä. Mikäs sen hauskempaa sanoisi joku säästölippaita näinä aikoina keräävä henkilö.

Jalkaväenkenraalin ja Mannerheimin ristin ritarin Adolf Ehrnroothin syntymästä tulee tänään kuluneeksi 105 vuotta. Pieni kooltaan, mutta suuri teoiltaan silloin kun maamme kohtalon päiviä koettiin ja sota-aikaa elettiin.

Kaksi tunnettua Rock-muusikkoa on myös poistunut ajasta ikuisuuteen tällä päivämäärällä. Toinen heistä on legendaarinen Bill Haley ( 1981 ) ja toinen Sweet-yhtyeen laulaja Brian Connelly ( 1997 ). Sweet heitti keikan myös Ylivieskaan muistaakseni 1972. Onkos tämä nyt sitten jytää vai purkkaa? http://www.youtube.com/watch?v=ksaQqPlSllM