Engelsmanni James Cook oli kova mies purjehtimaan pitkin ja poikin maailman meriä ja 18.1.1778 hän karautti purrellaan ensimmäisenä Eurooppalaisena Havaijin rantahietikolle. Paikallinen nimi ei ilmeisesti miestä miellyttänyt ja hän antoi tälle tuliperäiselle saariryhmälle nimeksi Sandwich Islands, elikkä Voikkuleipäsaaret.

Tänään on juhlan aika paikassa jossa Jameskaan ei varmasti käynyt. Puolen hehtaarin metsässä Pooh ja kumppanit juhlivat Alan Milnen syntymäpäivää, josta tulee tänään kuluneeksi 128 vuotta. Toivottavasti Ihaakin on iloinen. Toisaalta ehkäpä siellä on myös pieni rukoushetki Haitilaisten puolesta tassut ristissä sillä tänäänhän on rukouspäivä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Rukousp%C3%A4iv%C3%A4

18.1.1982 oli iloinen nainen nimeltä Tellervo Koivisto. Hän nappasi presidentin valitsijamiesvaaleissa hurjat 50642 ääntä, eli suuremman määrän kuin kukaan koskaan ennen tai jälkeen.

Erno Paasilinnalle tämä päivä on myös ikimuistoinen. Ensimmäinen kirjallisuuden Finlandia-palkinto myönnettiin hänelle 18.1.1985 essee-kokoelmasta, "Yksinäisyys ja uhma."

Tällä päivämäärällä ovat syntyneet myös näyttelijät Oliver Hardy ( v. 1892. ) ja Gary Grant  ( v. 1904 ) Myöskin Ville Ritola ( s. 1896 ) on tämän päivän sankareita ja mies oli aikoinaan kova haastaja juoksuradoilla itselleen Paavo Nurmelle ja ainakin kerran onnistui karkaamaan kovalla kirillään ennen "lentävää suomalaista" olympia-areenalla voittoon.  Tästä juontaakin juurensa sanonta, "ottaa ritolat."

Minä lähden nyt saunaan ja jätän teidät laulamaan Kaukon kanssa Lauralle nimmariserenaadia. Mukavaa Heikin ootusta. ;-)   http://www.youtube.com/watch?v=BE1ugVqa-TA