Sir Hizz voisi vaikka innostua seuraavista tiedonmurusista: Uudessa Guineassa luikertaa peräti kaksikymmentäkuusi tunnettua myrkyllistä käärmettä. Irlannissa ei ole ainuttakaan, kiitos Pyhän Patrikin. Meillä suomalaisilla on tietenkin Kalle Kyy joka kasvaa vähän alle metrin pituiseksi ( 90cm ) ja syntyy sellaisena noin viisitoistasenttisenä tai vähän yli ja ihkaelävänä eikä siis kuoriudu mistään nahkamunasta. Jos näet joskus käärmeen kierimässä, niin kannattanee soittaa optikolle.  Maailman nopsin kärmes on Musta Mamba ja myrkyllisimmän titteliä kantaa Fierce Snake. Ja lopuksi voidaan vaikka laulaa: "Punainen ja valkoinen, värit ovat sukkanauhakäärmeiden"

 Nyt on parempi antaa käärmeiden siirtyä rauhassa etsimään hyvää horrostuspaikkaa ja siirtyä hetkeksi avaruuteen. Aurinkokuntamme korkein vuori löytyy Marsista ja on nimeltään Olympos Mons. Se kohoaa ympäristöstään peräti kaksikymmentäseitsemän kilometriä korkeammaksi ja sen pohjan pinta-ala peittäisi Ranskan kokoisen maa-alan alleen. Sen laelta Marsin kuita katsellessa ei voisi olla tuntematta Pelkoa ja Kauhua.

 Suurimpien tunnettujen perhosten siipien kärkiväli on peräti kaksikymmentäkahdeksan senttiä ja eiköhän näitä tavattane jossain Etelä-Amerikan sademetsissä.

 Kuun kierto, eli aika uudesta kuusta seuraavaan uuteen kuuhun on kaksikymmentäyhdeksän vuorokautta ja puolikas päälle, eli ei aivan täyttä keskimääräistä kalenterikuukautta. Kuun ja maan etäisyys toisistaan on keskimäärin 384000 kilometriä, eli aika kauan kestäisi autolla matka tuolle maan satelliitille. Merien vuorovesivaihteluihin kuun vetovoimalla on suurin merkitys ja kuunpimennyksen aikaan se näyttää tummanpunaiselta ja sellaista käsitettä kuin "sirppikuu" ei ole olemassakaan.

 Kauniiksi lopuksi kerron kotovesiemme yleisimmän kalan eli ahvenen elävän noin kolmekymmentä vuotiaaksi. Peräti 60 erilaista verinahan luutumien eli suomujen peittämää pyrstön heiluttajaa Suomen järvissä, joissa ja merialueilla asustaa. No, voi olla että matikalla ei ole suomuja ensinkään, vaan tiedättekö montako nahkiaista menee kerpoon? Kommenti-osioon vastaus.  Tähän lopetan omalta osaltani tämän "Tiesitkö että" tarinan, mutta olisi mukavaa jos lukusarja vielä etenisi kommenttien muodossa luku kerrallaan eteenpäin jonkin aikaa.