Viime päivinä on tullut linkiteltyä moniin haasteisiin ja nyt hyppään kirjaimellisesti mukaan TeeTeen juontamaan Teematiistaihin, kun tuo uusi haasteaihekin osui minulle, hieman urheiluun ja tällä hetkellä vähän enemmänkin postimerkkeilyyn hurahtaneelle keräilijälle hyvin kohdalleen.

Ulkojalantyyliä esittelee alin merkki. Saksitekniikkanakin sen varmasti moni vanhempi muistaa ja Urho Kekkonen oli tämän lajin taitaja ja jopa Suomen mestari ilman vauhtia hypättäessä parhaimmillaan.

Keskikuva esittää sulavan kaunista kierähdys- eli sisäjalantyyliä. Neuvostoliiton Valeri Brumel taiteili tuolla tekniikalla 60-luvulla peräti 228. Olen nähnyt kuvan jossa samainen mies potkaisee jalkapohjallaan koripallorenkaaseen lattian tasosta ponnistaen. Aikas hurja pomppu miehellä sanon mä. Suomen parhaina kierähtäjinä muistan Reijo Vähälän ja Asko "Nakki" Pesosen.

Sitten tuli vuosi 1968 ja Mexicon Olympialaisiin saapui mies nimeltä Dick Fosbury. Siitä päivästä voidaan katsoa alkaneen floppaus-tekniikan maailmanvalloitus ja sitähän tuo korkeimmalla oleva merkki hyvin ilmentää.